İklim Değişikliği, Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik Uluslararası Konferansı

4.jpg (69 KB)

5.jpg (81 KB)

6.jpg (244 KB)

İklim Değişikliği, Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik Uluslararası Konferansı 29.09.2023 tarihinde, saat 10:00 da açılış konuşmaları ile başladı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gamze SART' ın konuşması ile başlayan konferans; Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Kamu ile Teşvikli Projeler, Pazar Araştırmaları ve Fuarlar Bölüm Müdürü Pauline Seyfert, UNSDSN Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve BÜYEM Müdürü Tamer ATABARUT ve SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Kıdemli Enerji Analisti Yael Taranto'nun iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma amaçları, enerji geçişi konularındaki zengin içerikli sunumları ile devam etti.

Panel 1 - Yeşil Dönüşüm, Enerji ve Türkiye

7.jpg (84 KB)

Öğleden sonraki panellerden ilki, "Yeşil Mutabakat, Enerji Yoğun Sektörler ve Türkiye" konusuyla, Marmara Üniversitesi STKAM Müdürü Prof.Dr. Esra Yüksel Acı''nın moderatörlüğünde yapıldı. Panel; ESCON Enerji A.Ş. CEO ve TURKONFED - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yeşil Dönüşüm Komisyonu Başkanı Onur Ünlü ve Escarus (TSKB Sustainability Consultancy) CEO Dr. Kubilay Kavak'ın; yeşil dönüşüm, enerji dönüşümü, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konularındaki ezber bozan konuşmaları ile adeta ders niteliğinde geçti.

Panel 2 - Geleceğin Enerjisi: Yeşil Hidrojen

8.jpg (39 KB)

Son panel ise "Geleceğin Enerjisi:Yeşil Hidrojen" konusuyla, Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Fatih Kuşçu'nun moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde; Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Günay, Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Mehtap İpek ve Pure Energy Yönetici Ortağı Argun Karaçay'ın konuşmaları, ülkemizin hidrojen eylem planı ile ilgili tüm bilgileri içeren, hidrojen potansiyeline ilişkin umutlarımızı arttıran içerikteydi.

Bilimsel tartışma ve gelişime katkı sağlayan konferans 30.09.2023 tarihinde üç oturumda gerçekleştirilen bildiri sunumlarıyla sona erdi.

Konferans ile ilgili detaylara ve konferans programına aşağıdaki adresten ulaşılabilir.