tarihce.jpg (63 KB)

Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi (STKAM), Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışmalar yürüten ve işletme, iktisat, hukuk, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri gibi sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinde yer alan akademisyenlerin, sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili çalışmalarının bir merkezde toplanması amacı ile 24.10.2008 tarihinde kurulmuştur.

2009-2010 akademik yılında ülkemizin önde gelen 100 Sivil Toplum Kuruluşu ile sivil toplum alanının profil analizini gerçekleştirmek üzere derinlemesine mülakat ve odak grup toplantıları yoluyla araştırma projesi yürütülmüştür. Bu araştırmanın sonuçları STKAM adına Beta Yayınevi’nden 2 kitap şeklinde piyasaya çıkmıştır. Kitapların isimleri aşağıdadır;

Merkezimiz öncülüğünde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı bünyesinde “Toplumsal Projeler Yönetim ve Organizasyonu” isimli bir tezli yüksek lisans programı açılmıştır. Program 2010-2012 yılları arasında STKAM’ın kurucu yönetimi ile işbirliğinde devam etmiştir. 2012 yılında Merkez yönetiminin değişmesi ile bu işbirliği sona ermiştir. 2012-2019 arası dönemde benzer bir işbirliği yeni yönetimin Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde “Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları” isimli tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarını açması ile kurulmuştur. 2019’dan itibaren ise yönetimin değişmesiyle birlikte bu yüksek lisans programı ile olan ilişki de sona ermiştir.

2012-2019 arası dönemde Strategic Public Management Journal (SPMJ) isimli uluslararası dergi Merkezimize bağlı olarak çıkarılmıştır.

2012-2019 arası dönemde Uluslararası Stratejik Kamu Yönetimi Sempozyumları Merkez bünyesinde düzenlenmiştir. (http://spms.sempozyum.marmara.edu.tr/sol_menu/iv-spms-gorselleri)

2019 Haziran ayı itibariyle yapılan tüm faaliyetler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bu sayfa Non-Government Institutions Research and Implementation Centre tarafından en son 21.08.2023 00:08:32 tarihinde güncellenmiştir.